reklama

събота, 31 декември 2011 г.

Last minute gift idea.

Надявам се да не ви омръзна, но както споменах тук, идеите се боричкат в главата ми, затова трябва да ги укротявам някакси. Единствения начин е да ги отмятам една по една. Представям ви поредна измишльотинка - свещник, който няма изискване да можете да плетете. Достатъчно да имате някакви ширити, дантела или просто омръзнала салфетка. Останалото го оставете на фантазията си.




И тъй като имах намерение да изплета за подаръци подобни свещници, но не съм намерила време днес за това, затова се наложи да размърдам още главата и каква беше моята радост, когато се сетих, че си имам готови плетени на една кука мотиви, които вече нямам спомен за какво ги бях наплела.
Извадих от шкафовете и разни съдинки, които идеално биха подходили за свещници.











 Другото вече е елементарно. Гепвате нещо, каквото ви е под ръка - както вече споменах, това може да бъда нещо плетенко, дантелка, лента, може и с просто прежда да се въоръжите. Взимате и най-обикновено лепило Ц 200, някаква четка и почвате да мажете по вашето парче яката работа. То трябва хубаво да се напои с лепилото за да може хубаво да се втвърди и да се закрепи за чашката или каквото там ползвате.




Не се притеснявайте от белите следи по чашката. След изсъхването, те ще станат прозрачни, а за да стане това по-бързичко, ползвайте сешоар. ;)








Свещниците изглеждат чудесно както натюр, демек без боя, така и оцветени. Аз продължавам да действам с налични златно и сребърно, но сега за разкош поръсих и с мъничко брокат. Забравих да купя обикновен, затова се наложи да откъсна от сърцето малко от ядливия. Все пак това са празнични подаръчета и искам да им предам подобаващ вид.
Нямах достатъчно време за да облека всякакви стекларии вкъщи, макар че плетените мотиви май биха стигнали за няколко буркана изпод царска туршия, с които разполагаме в достатъчно количество, поради привързанноста ни към въпросната. Но в някакъв следващ момент ще ви натреса и тях, да не мислите, че всичко е мед и масло в този живот. :)

Спретнах малка фотосесийка на мооите плетени свещници, но няма да ви досаждам с моите фотографски умения. Просто насъбрах снимките в една купчинка, където се виждат свещниците преди и след боядисването.



Искам да отбележа, че сенките, които хвърля пламъчето по стените, са фантастични. Бих ги гледала цяла нощ, толкова завладяващи са те, но ми се спи много, все пак в този момент е дълбока нощ при мен, затова аз ви пожелавам всичко хубаво (трябва да отчитаме и този фактор, че може би в този момент при вас е ден :)), а на себе си приятни сънища. :)))
Pin It

2 коментара:

  1. Ани, нестандартна, креативна и изключителна идея. Не, че съм очаквала нещо друго от теб. Поздравявам те и ти пожелавам весело посрещане на новата година и нека следващата ти донесе още по-щури идеи и време да ги реализираш защото консервирането им в главата ти е загуба за нас! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Лилииии, много се радвам да те видя тук! :)))
    Целувки и на теб! Нека новата година донесе на всички ни много здраве, късмет и незабравими преживявания! :)

    ОтговорИзтриване