reklama

сряда, 21 юли 2010 г.

Плетени вкусотийки

 

Такива плетени плодчета ще освежат кухнята ви и ще й придадат творческа атмосфера.


Pin It

5 коментара:

  1. Тези неща са чудесни може ли да покажеш как се правят.Тоест стъпките и как точно се плете.Много са хубави и искам да си направя.Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! :) Те са правени много отдавна. Засега не мога да обещая, че ще направя в най-скоро времепостъпкови снимки, но ще обясня с няколко думи. :)
    Принципът е кръгово плетене, което се започва от 4-5 бримки затворени в кръг,изплитат се няколко реда с равномерно наддаване според това какво плодче ще се плете. Ако това е мандаринка, повечко, ако лимон, койтопочва с остро връхче - по-малко, ако това е разрязан цитрус, тогава още повече, докато не стане кръгче, колкото е широк разреза. След това се наплита без наддаване, но в кръг, по този начин се получава цилиндрична формаи се плете толкова,колкото е височината на плода. Накрая постепенно се смалява количеството бримки посредством изплитане по 2-3 бримки заедно. Преди да се зашие се пълни с нещо, аз имах вата. Лесно е, важното в главата да си го представиш. Аз го плетох без никаква схема. :)
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! Ще очаквам и снимков материал.Имам голям мирак. И много ми се иска да ги направя.След снимковият материал ще се опитам.Благодаря ти предварително.

    ОтговорИзтриване
  4. искам ги всичките :-))))) поздравления, страхотни са

    ОтговорИзтриване