reklama

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Полузакъсняло валентинско сърце.



  Идеята да споделя с вас това елементарно, но доста ефектно решение ме връхлетя отдавна, но до там. :) Поразмина се малко с времето, някак си не можаха да се срещнат по-рано и идеята си надигна гордо главата и си плю на петите. Ама времето реши, че не може току така да изпусне шанса да се покаже пред света като нещо креативно и оригинално, дръпна идеята в почти последен момент за плитката. Почти като влюбен петокласник. :)

Та... след странното встъпление (или как там се казва началото на книгата... почес-почес) ви предлагам или да си вземете малко захарно тесто, което може да е готово, но задължително с тайлоза за по-бързо изсъхване и по-добра здравина или си забъркайте такова.
Можете да се възползвате от рецептата на Нелка, а тя е следнaтa:

1 с.л. желатин
3 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. глюкоза
прибл. 500 г пудра захар


Но трябва доста бързо да работите с това тестото, тъй като то изсъхва и има вероятност да се напука.

И така, ще направим малка сладка кутийка, в която да сложите великодушно ключа от вашето сърце. Ако прецените, можете да направите две, като във втората кутийка  предложете на любимия да сложия неговия ключ... от банковата му сметка. :)))
За целта пригответе си тесто, точилка, формички за курабийки под формата на сърце, но може и всякаква друга форма, разбира се, релефна точилка , ако имате, или нещо, върху което можете да разточите тесттоо за да придобие отпечатък.


Изберете варианта, при който ще разточите фондана за да придобие харесания от вас релеф:

с точилка



или релефен картон, който може да намерите по щандове за опаковки.










Изрежете от вече разточения с релеф фондан две сърца с формичка в избрания от вас размер.
Това ще са дъно и капаче на нашата кутийка.


















Също така изрежете правоъгълник с височина около 2-3 см или колкото искате да ви е висока
кутийката. Дължината му трябва да съответства на обиколката на дъното или малко
по-малка.



















Навлажнете леко ръбовете на правоъгълника и внимателно поставете върху едното сърце, повтаряки контурите му. Оставете да позасъхне.











Междувременно може да направите буквички, които ще сложим върху капачето. Те не са задължителни, както впрочем нищо тук не е . :))) Може да сложите само сърце, едно или повече, може да направите панделка или пък да не правите нищо, а да оставите изчистено или елегантно.
Все пак поводите да направите подобна кутийка са много, както и евентуалните получатели могат да бъдат с различни вкусове, които вие би трябвало  да предусетите. :) Но ние сега правим валентинка, така че кичът от сорта  I love you тъкмо е на мястото. :)












Пригответе боички, ако желаете да поиграете с цветовете. Ако ли не, само блясък също ще свърши чудна работа.









Вземете я малката кутийка, сложете вътре малко обич, малко нежност и малко шоколад, поднесете я на любимия си човек за да отнесе той със себе си малкото късче от вашето сърце. :)



Pin It

8 коментара:

  1. Много красиво и стилно сърце!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти!
      Много се радвам да те видя при мен, надявам се да не е за последно! :)

      Изтриване
  2. Прелестно! Толкова обикновено и простичко, но в същото време нежно, изящно и вълшебно! създадено така, както само ти умееш :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво! Не ми е минавала мисълта да употребявам фондана за друго, освен за торти и сладки. Преди време бях получила офетра да израборя подарък статуетка от фондан, но така ми се стекоха нещата тогава, че въобще не успях да се захвана. Тези релефните подложки къде могат да се намерят?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, аз пък основно това харесвам - да правя нещо от фондан. :) Защото аз кулинар малко по принуда станах, колкото да има какво да украсявам. :)
      Тази специално Валерийка ми взе от Скай сити на някакъв щанд за опаковки. Това е някакъв тънък картонен лист, възможно за картички или нещо друго.

      Изтриване
  4. Благодаря. Изработката е страхотна! Ще го ползвам като идея. Благодаря и на Ивейн, която ми посочи твоя блог.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, много сте добра в това , което правите, поздравявам ви, тази рецепта ми е известна, но при мен не става толкова бяло тестото за разлика от снимката.

    ОтговорИзтриване