reklama

четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Сърце скрито в кекс



Треперите от любов и не знаете как, за Бога, и тази година на Св. Валентин да го демонстрирате на любимия си? Ще ви кажа. Затрупайте го с храна, а после го сложете да полегне доволен и му гъделичкайте петичките. Уверявам ви, ще мърка от кеф. А за ваш собствен кеф направете кексче, което при разрез ще изглежда романтично и красиво и си го изяжде чисто сама, докато оня кърти на дивана. Всичко е много просто, не се шашкайте!

Рецепти няма да слагам, тук можете да използвате любимото ви кексово тесто, което е изпробвано от вас и става безпроблемно. Лично аз тук ползвах не кексово, а шоколадово тесто за шоколадовата торта на Ири, което обожавам!

Ако и вие ще го ползвате, просто преди да сложите какаото, отделете известна част от тестото и го боядисайте с розов или червен оцветител, а може и сок от цвекло. Излейте в издължената форма за кекс или хляб и поставете във фурната да се изпече до суха клечка.



След като то е готово, оставете да се охладои много добре.



Когато розовото кексче е изстинало напълно, изрежете го внимателно с остър нож, придавайки му формата на дълго сърце.



Поставете го в яподходяща форма и залейте с останалото тесто. Т.к. нямах подходяща дълга и по-широка от розовото тесто форма, го сложих в квадратна такава. Тестото се поразля на страни и не е покрило достатъчно добре отгоре. Поставяме да се пече във фурната.



Когато беше готово моето кексче, аз поизрязох отстрани излишъците за да придам по-издължена форма. Саша тъкмо закуси с тях.
Отгоре залях с разтопен шоколад и оставих той да се постегне.




Нарязваме, сервираме, снимаме за спомен и изяждаме с кеф и евентуално някоя приятелка. :)



 
Pin It

6 коментара:

  1. Чудно! Всякакви вариации за изпълнение бях срещала, но твоята е най-яка!
    Поздравче! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Ив! МНого ти благодаря! Даже и не очаквах моята да е най-яката, ама е кеф голям да го чуя от теб! :*

      Изтриване
  2. Много оригинално. Браво, чудесна идея и презентация!

    ОтговорИзтриване