reklama

понеделник, 21 март 2011 г.

Още гривни.

Бях ви обещала да покажа други идеи за гривните, които можем да изплетем сами.
Ето че сега изпълнявам обещанието.








Не са ли чудесни? Колкото нескромно и да звучи, но много си ги харесвам тези гривни. Тънка прежда от мерсерезиран памук с елегантни цветове ще подчертае красивите преплитания, които вие ще изберете за вашата работа.
В случая, за да личат по-добре шарките на плетката, пак плетях кръгово, но този път по обиколката на цялата гривна, а не по широчината и, както е показано тук.

Другия вариант на гривните са ярки и шарени цветове, съчетани по всякакъв начин като плътност и гама на цветове, а също така и количество и дебелината на райетата.








На последната снимка присъстват, както виждате, и тънки цветни дървени гривни. Исках да съчетая една голяма шарена с няколко тънки в подходящи цветове. Първоначалната идея беше да ги оплета целите, но в последствие ми хареса как се получиха само с малко наплетено в контрастен цвят. Така не се крие в случая красотата на самата гривна, която по случайност намерих. Вие можете да оплетете изцяло или пък частично като мен, като това частичното може да бъде и някакво цвете или пък панделка.
Не спирайте фантазията си - лято идва. :)


Pin It

9 коментара:

  1. Леле Ани, ти си магьосница!
    Прекрасно съчетание на цветове и майсторството си личи.
    Възхищавам се на творенията ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Дима, невероятен комплимент да го чуя от такъв майстор на куката и иглите, като теб! ;)
    Много ти благодаря и пак заповядай! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много са красиви и толкова ралични, като внушение и емоция.....
    Тъкмо днес водех разговор и разпитвах моята майка и тетка, защо не са се научли д аплетат на една игла и им казвах, че това много ценно в днешно време!....и срещнах твоят блог....;-))) много приятно се изненадах

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Ирена! :)
    Значи крайно време и ти да се научиш. ;) Виж какви красоти може да се правят, а като ти се отприщи и фантазията - спирка няма да имаш. :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, Анна! Красиви са, интересни са...

    Желая Ви от сърце още много творческо вдъхновение:)

    ОтговорИзтриване
  6. Mного ви благодаря, Симона! :) Радвам се, че ви харесва, заповядайте пак! :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления Анна невероятни са гривните ви!!
    Можем ли да си купиме такива или малко повече обяснения как са изработени?
    Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Ви! :)
    Изработката на гривните е изключително лесна. Просто харесайте си някаква схема за една кука, която би позволила да се плете кръгово. Изплитате синджир, колкото е обиколка на вашата гривна, затваряте го в кръг и плетете двойна височина на гривната. След това слагате гривната вътре и зашивате първия и последен ред на плетивото. Получавате си желаната гривна. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте , много красиви гривни :))) Искам да попитам как започва плетката върху гривната, защото не ми е ясно как се плете по целият кръг (говоря за трите гривни в началото на страницата)?

    ОтговорИзтриване