reklama

петък, 2 март 2012 г.

Fashion performance cake в моето четвърто Предизвикателство.


Ето че дойде и поредното Предизвикателство, чиято тема е Мода/Fashion. Винаги чакам с голямо нетърпение това, смея да го нарека, Събитие. Някак си свободата на действията, полета на фантазията и работа в определна тема те кара да насочиш много енергия да постигнеш добър резултат. Доколко се получава това е друг въпрос, защото след като приключиш всичко, наредиш, снимаш и седнеш да погледнеш на работата си леко отстрани и си казваш "Ех, защо го направих така, иначе би станало по-добре?", но... момента си е отишъл и каквото си направил, това е. Правиш си изводите и продължаваш напред.

Много неща исках да направя и по много различни начини и интерпретации. Но в крайна сметка това е то, което реализирах, въпреки още много останали идеи. Но яще ги запазя за следващата подходяща възможност. :)
Идеята на тази торта ми дойде от така наречени модни пърформанси, които са характерни с по-различен поглед върху това, което представят. Било то гротескни облекла или дори липса на такива, пози или грим, идеята е да се шокира зрителя. Е, вие едва ли ще се шокирате, може би някой друг път. :)

Първото, с което се захванах, бяха фигурките. Ще ги представя по реда, в който съм ги правила, за да видите как човек се развива дори в рамките на две седмици, стига да се захване да прави нещо с тази цел. Определно последната фигурка е по-добра от първите две и напредъка е видим. Чак стоят много различно и не се връзват много много. Но нямах време да преработя първите две фигурки за да си пасват и това много ме дразни.


Ето тази фигурка започнах да изработвам най-напред. Краката са твърде тънки и непропорционални.Втората фигурка благодарение на роклята си е претърпяла две, а може би дори и три удължавания на краката. Има и подобрение при моделиране на лицето.
Третата фигурка смятам за най-доброто си попадение досега. Подчертавам, досега. Следващите мисля да са още по-добри. :)))
Има неточности в областта на гърдите, както вероятно, и на други места, но все пак нескромно съм доволна от себе си.
Сега за тортите. Рецепти ням нужда да ви споделям, мисля, че абсолютна всяка торта може да бъде направена за целта. Единствено изправената торта няма никакъв крем, освен масления за под фондан. Всичките торти са направени с вече много любим моя шоколадов блат, който подробно е описала Миленка в блога си, а крем може да бъде всякакъв. Блатовете са достатъчно сочни и не се нуждаят от сиропиране.

Много се забавлявах, рисувайки едната торта. Ама много! :)
Първо покрих всичките торти с бял фондан и хайде мажи с черното отгоре. :)
Та... продължавам с рисуваната. Първо нанесох с четка водка по повърхността на фондана. След това вече покривах с много размита (пак с водка) черна боя за въздушна четка. Тя е по-течна и по-лесно се разнася. След това с чиста четка все едно изтривах черното, образувайки петна и широки линии.А когато повърхостта поизсъхна, започнах вече истинско рисуване. Първо изобщо не знаех какво ще рисувам и как, но някакси от само себе си стана това, което се вижда. С бяла, черна, този път гелова, бои и тънка четка подчертавах водещите линии. Най-накрая отгоре, на цсичкото това, което се вижда, на напълно изсъхнала повърхност изтръсках едно хубаво четка със златна боя. Стана много яко, но ще трябва да ми повярвате, защото един Господ знае защо не снимах отблизо. :) Впрочем на общия план на тортата като че ли се вижда.


За оформление на другата торта, тази с топчестите балони, използвах половинки на стериопорените топчета различни размери, върху които оставих да съхне фондан. Стана доста ефектничко и определно ще използвам този ефект още неведнъж! ;)И накрая стана, каквото стана.
Дами и господа, пърформанс. :)
Pin It

5 коментара:

 1. Обожавам идеите ти! И реализациите ти! И желанието ти да документираш в най-напечения момент! Всичко е ...изумително!!! Каквото и да се каже ще е твърде недостатъчно.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Винаги много се радвам да те видя тук, Ив! :* Много ти благодаря за всичките ти хубави думи, които ми пишеш! :)

   Изтриване
 2. Ани, тортата ти е супер нестандартна и някак с планетарно- фешън привкус! Не разбрах от къде извади всички тези критики са фигурките ти- аз убивам човек, за да мога да моделирам и наполовина като теб, но ти си знаеш. За мен и трите са като статуетки и не бих им търсила никакви кусури, ако съм честна. Последната обаче наистина има жестоки крака!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много ти благодаря, Бубе! И за комплиментите и за това, че си тук! :)
   Винаги се радвам, когато успявам да подобря моите умения, затова ме е яд, че няма много време да попроменя първите фигурки. За мен са абсолютно различни като стил и изработка, но едва ли се вижда толкова на тези моите смотани снимки. :)

   Изтриване
 3. Ех, възхищавам ти се от сърце на сръчните ръце и фантазията! Невероятни неща правиш!

  ОтговорИзтриване