reklama

сряда, 6 април 2011 г.

Торти за колежките.

По принцип традициите в салона за красота, където работя, повеляват за рождения ден на всяка една от нас да се събират 20 лв. от шефското тяло и по 10 от всички останали и тържествено да се връчват под бурните викове и евентуално не толкова бурно пеене на старинна американска песен "Happy birthday". Под секрет да ви кажа - колкото повече персонал – толкова по-добре, но да не издребняваме.
След като ме нападна тортената треска, почнах да търся поводи за правене на торти. Джоба ми викаше жално, но аз от високо не чувам, така че реших да разчупя традициите и да поднасям и по една мини тортичка с някакво послание за всеки получател.



Първата торта от поредицата е жалък опит да пресъздам кутийка за бижута и беше предназначена за нашата мила маникюристка. Всеки, който я познава, разбира, че друга торта не бих могла и да измисля - тя не само е маникюристка, но и гримьор, освен това самата тя се гримира много щателно и винаги (което е повод на възхищение от моя страна, тъй като самата аз доста небрежно се отнасям към грима си), а също така е притежател на незнайно количество висулки, дрънкулки, обеци, гривни, колиета... ох, отнесох се...
Не бъдете прекалено критични към това свлечено нещо - това е едва втората ми торта.




Следващата рожденичка  беше моята помощничка, а датата на рождения й ден на 30 декември. Беше си предизвикателство за възможностите ми, признавам, като се има предвид предновогодишните ми вълнения. Темата също не беше лесна, тъй като една от характерните черти на момичето е леееека меланхооолия, а другата е придирчивост към храната. Меланхолията не знам как бих могла да я направя в онзи момент, не че сега знам, та реших хранителните капризи да ги отразя, като пльокна пържени картофки и някое кюфте върху тортата. Е, от захар щяха да бъдат, разбира се, ако изведнъж не ме беше посетила една случайна мисъл - та тя е страхотна любителка на животните и имаше преди време едно сладко куче, което ще заеме почетното място върху тортата.
Доволна съм от кучето, стана като живо, а дъщеричката на рожденичката всеки ден си приказва с него. :)





Следващата торта, която направих, беше за нашата козметичка Жана. Колежките вече бяха почнали да залагат, какво ли ще е върху тортата този път. Не липсваха доста цинични предположения, свързани с професионалната заетост на бъдещата рожденичка... хехе. Няма да влизам в подробности на умствените възможности на екипа ни, тъй като рискувам да загубя част от по-срамежливите от вас. Това, което никой не би предположил, че ще изтипосам Жанчето като една доста позакопала се градинарка. Трябваше да дойде пролетта за да се появи тя един ден в салона и да каже как, докато е прекопавала някакъв храст, се е сетила за тортата, подарена още януари, защото позата, която била заела почти напълно съвпала с тази върху тортата. Ама моля ви се, че кой би се съмнявал.






Последната (засега) торта е отпреди има-няма една седмица. Тя е за жената, която се грижи за чистотата в салона. Тя е не само един достоен представител на зодия Овен, но и обича да бъде обгрижвана от всички нас и няма да я видите без добре поддържан маникюр, прическа и грим. В същото време носи толкова забележителни черти на женското съсловие на съответната животинка, че друга торта не бих могла да нправя за нея. с най-искрените чувства, разбира се. :)




Има, разбира се, още колежки, на които евентуално предстои да им връча тортичка, стига да си променят рождената дата, тъй като обикновено по време на техните празници или аз или те сме заслужена годишна отпуска. Докато не стане това, те единствено ще се удовлятворяват от понасъбрала се сумичка, скрита в някой плик с надпис "Честит рожден ден!"


                                                                                                                                                                                                                                                                               









Pin It

Няма коментари:

Публикуване на коментар