reklama

неделя, 17 февруари 2013 г.

Фонданово личице и фигурка-сладкишче

Наскоро правех за една малка сладка принцеса съответна за нейния статут торта – сладка и с принцеси. :) Малката Еви пожела тортата да бъде по мотивите на филмчето за Спящата красавица. Както знаете, една от главните роли там играят и трите забавни лелички-феички, които направих да правят компания на Аврора и нейния принц.
Направата им е много лесна и ще покажа как може да спретнете едно малко сладко подаръче за някое детенце без това да ви отнема много време.



Правейки и оформяйки тортата, получих доста изрезки от блат, които смесих с остатъците от крема, получавайки нещо като скаличка. Това е страхотна смес, която добре държи форма и е подходяща  както за такива малки формички, така и за 3D торти.
Това ще послужи за тялото на феята. За целта сложих на дъното на подходящи чашки свежо фолио и ги напълних с вкусната смес, след което ги оставих във фризера.




След като сместа е стегнала, направо през фолиото може да я дооформите както ви е необходимо, измажете с подходящ под фондан крем и покрийте както решите вие. Аз го направих по този начин.
 
 
 
 Следващата стъпка е да направим муцунката (всъщност това го правите, докато сместа за тялото стяга в хладилника).
Феичките са три, но аз ще покажа само едничка, защото другите почти не се отличават.


За начало да оформим топче от фондан и оставете съвсем малко да се втвърди.



Леко сплескваме топчето на местата, където ще са разположени очите, първо с пръстите, а после натискаме и с подходящ инструмент.



Със същия инструмент с лек изтласкващ нагоре натиск оформяме носленце, а после отпред го повдигаме от вътрешната част, правейки ноздрички.
Оставяме минутка да постегне и натискайки оформяме гънките на бузките.




Сега е ред на устните. Първо правим цепчица по средата, след това леко повдигаме горната устна, а след това оформяме долната, правейки вдлъбнатинка под нея.



Ето такива три муцунки направих аз.


 
Сега остава да оформим главичката и да я кльофнем на тялото.

 
 
Слагаме ръчичките, рисуваме очичките и феичката е готова.
 
 
 
Сега остава нея и другарките и да ги настаним върху тортата.



Да не си помислите, че си вземат последно сбогом, както се изрази една съфорумка. :D
Принцът тъкмо я нацелува, неговата Аврора. Жива е! :)
 
 
Pin It

20 коментара:

  1. Ау, страшен фонданов скулптор си! Изключително много ми харесва тортата, представям си какво е изпитала поръчителката... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поръчителката погледна разсеяно тортата и избяга да играе! :)
      Благодаря за хубавите думи! :)

      Изтриване
  2. Отговори
    1. О, Шеметче, мерси, че намина! :)
      Радвам се, че ти харесва! :)

      Изтриване
  3. Ани,
    невероятно е, много ми хареса - и тортата и обясненията. Супер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Данинце, мерси много! :)
      Ей сега отивам да чета за твоя сладкиш. ;)

      Изтриване
  4. Ох, невероятни са всички фигурки! за теб да не говорим!!! Така ти се възхищавам на уменията и таланта!!! Един ден много бих искала и на живо да ми покажеш как се прави личице. Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бубе, теб те каня най-официално с коремчето и добричкия Девин на моята тревичка, ще вземем и Валерката и ще си пием кафенце, сокче или каквото коремчето ти иска и, ако решиш, че искаш, ще покажа какво и как лепя, макар че май едва ли ще ни остане време за това. :)))

      Изтриване
  5. Ох, бе Аниии... Колкото и уроци да изгледам не става толкова лесно. При теб изглежда направо като детска игра. Благодаря за споделеното - много, много полезен урок. И не само. Отново да се насладя на красивите ти и изящни произведения от захар! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, мерси много за толкова мили думи! :) Не е трудно, но си изисква определно търпение, навици и подходящо захарно тесто. То е много важно. :)

      Изтриване
  6. Чудни малки добри феички! Сякаш са изскочили от филмчето!Прексани са!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей!Тук е много уютно и красиво!Често надничам и не спирам да се радвам на идеите ти и на красивите торти!Благодаря че споделяш тази красота с нас читателите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не ми е удобно да се обръщам към теб с “анонимен“, но ти благодаря! Радвам се, че ти харесва и намираш блога ми за уютен. :)

      Изтриване
    2. Ох много съжелявам но не можах да допиша - компютъра блокира .Поздрави и пожелания за хубав ден!Йоана

      Изтриване
  8. В твоите ръце изглежда толкова лесно :) Много благодаря за подробните снимки и описания - изключително полезни за новак като мен! Знам колко времемко е направата на всички снимки и обясненията към тях и се радвам, че има хора като теб, които отделят от личното си време, за да споделят опита си. Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи! :) Доставя ми удоволствие да го правя и да го споделя. :) Радвам че, когато мога да бъда полезна и се радвам да знам, че това наистина е така. :)))) Което се разбира от вашите коментари. :)
      Хубав ден! :)

      Изтриване
  9. Лицата на феите са по-хубави от това на приницетата!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, това не наранява естетическото Ви достойнство! :)

      Изтриване