reklama

понеделник, 19 юли 2010 г.

Лятно одеалце в стил "ирландско плетене"

Представям си как се излегнах в ратанова люлка с книга в ръка в градината си, летен ветрец донася нежен аромат на прясна мента. Протягам ръка и откъсвам няколко листенца за да ги добавя в любимата ми лимонада. М-м-м... обожавам лимонада с ментови листа.
Свечерява се и почва да се захлажда. Сгушвам се в меко памучно одеалце, което допреди това беше небрежно захвърлено. Така мога да стоя дълго-дълго, да слушам щурците и да се унасям в мечтите си...

Наистина се размечтах.. Нямам градина, но това не ми пречи да се наслаждавам на всичко останало и да си изплета едно одеалце с градински мотиви, нали?


Първо плета най-различни мотиви и ги подреждам върху плат, който използвам вместо кройка с желания размер.Мотивите се съединяват помежду си благодарение на мрежата,която се плете в произволен ред направо върху кройката.За да не се разместват мотивите и да не се деформира платното, слагам отдолу плътна възглавничка и забождам мотивите и мрежата с кърфички.
За да не се виждат местата на съединенията, свързвам мрежата с мотивите отдолу.Засега изплетох само толкова, но пък нямам и градина все още. :)

Pin It

Няма коментари:

Публикуване на коментар