reklama

събота, 10 ноември 2012 г.

Три мишници под една диня – Предизвикателство номер следващия




 
 
Какво да ви кажа, старост не радост - три мишници, три дини - кое колко вече един Господ знае. Тази торта беше замислена като тортата за рождения ден не само на Саша, но и традиционно вече за рождения ден на моето тортено хоби. Обаче този път съвпадна и с поредното Предизвикателство, темата на което е Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели.
Голямо мислене му ударих за да съчетая всичко това в едно.
Накрая, идеята сякаш от само себе си се появи в главата ми и се визуализира. Исках не само да направя тортата за събитието и тя да отговаря на темата на Предизвикателството, но и да вложа всичко това, което искам да пожелая на Саша. Това и го отразих в предишната публикация .
И сега, когато емоциите се уталожиха, време да раскажа какви съм ги забъркала.:)


Най-напред, разбира се, изпекох блатове и приготвих крем. Няма нужда да описвам рецептите - те могат да бъдат всякакви,подходящи да бъдат облечени с фондан.















Кориците на книгите ги направих предварително за да поизсъхнат и не се огъват крайчетата.
Когато облякох с фондан тортичките-книги, надрасках леко страните с остър инструмент, имитирайки страниците.
После минах отстрани с много разредени с алкохол бежова и кафява боички, които влизат в драскотинките и открояват страничките.









 След това острани мятам една лента, свързваща кориците и оцветявам и надписвам книгата.


 
Сега за свещника...
Направата му е много лесна. Той се състои от четири правоъгълника (може и квадратни да ги направите) и вътре се изрязват под някаква форма дупчици или рисунка, която да пропуска светлина.
Единия правоъгълник е плътен, тъй като ще играе ролята на фон за да може да изпъкне лицевата страна на свещника.
Когато изрежете страните, оставете ги да изсъхнат много хубаво!


Лицевата страна на свещника изобразява феникс. За да го пренеса на парче фондан с точност, изрисувах скица на лист хартия за печене. След това с остър инструмент набодох хартийката по контурите на рисунката, след като го сложих върху фондановия правоъгълник.
Като махнете хартийката, ще видите, че контура на рисунката прекрасно се вижда и може внимателно да го изрежете със скалпел.

Когато страните изсъхнат, боядисайте тази им страна, която ще е от вътрешната страна на свещника и оставете да изсъхнат пак.










Ред е и да съберем пъзела.
За целта направете дъно, като изрежете квадрат от стериопор с подходящия размер. Покрийте го с фондан и боядисайте в нужния цвят.
За да залепнат хубаво всичките детайли, направих гъст айсинг, айсинг-убиец!
После цялото съоръжение сложете върху някакви крачка, може да са четири, може и нещо едно, по-едричко, както при мен.
Боядисвате хубаво отвсякъде и оставяте вече тоя свещник на мира.








Мастилничката е лесна работа, всичко се вижда.
Основата турвате в нещо, подходящо, гърлото и него и оставяте да засъхнат.
После събирате, декорацийки, боичка и аре...











Сори, хора, но тук нищо нямам за обясняване. Нямаше как да снимам, понеже трябваше да нарязвам резките, че изсъхваше много бързо.










Дантелката, обаче, е моята гордост!
Имах си аз разниплетени мотивчета, които така и не приспособих никъде. Ама имам и силиконче... на на нана на!... та турих аз силиконче върху мотивчетата и опаааа - имам си молдове. Хенд мейд отвсякъде! :Р
Ексклузивни молдове, не някаква масовка. А после вече почна забавлението - вАди цветенца, нареждай покривчицата. :)










 Другото вече ви е познато от предишната публикация, но ще покажа тортата от всичките й страни и любимото свещниче, което сега стои кротичко на етажерката. :)
 
 
 



Pin It

6 коментара:

  1. Възхитена съм и от идеите Ви, и от изпълнението им! Поздравления за красотите, които създавате! Имате златни ръце и голям талант. Продължавайте да го развивате. =)
    Желая Ви още повече вдъхновения!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви, Гери! Изключително съм поласкана! :)
    Надявам се и занапред ще намирате тук интересна, полезна, а защо и не забавна информация! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна идея. Благодаря за снимките и безплатния урок. Ще съм горда ако успея поне малко да се доближа до това невероятно изпълнение!Поздравления и отново благодаря от името на един начинаещ сладкар!

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравлния, страхотна сте- уникални талант и фантазия...

    ОтговорИзтриване
  5. Bravo strahotni sa, imatete golqm talant, iskam da si kupq takava figurka iviex@abv.bg Ako moje, da se dostavi po nqkakyv na4in stava vypros za gr.Shumen i mi trqbva za 16.11.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви! :)
      Аз нямам никакви фигурки налични, те се правят специално за конкретната торта, така че няма как да ги закупите. Освен това, фондановите фигурки са доста чупливи и не биха могли да бъдат изпратени по никакъв начин, освен по човек. :)

      Изтриване