reklama

събота, 17 декември 2011 г.

Да сложим краля на мястото му!


Разбира се, това може да го направите само ако имате готов крал подръка. Ако ви липсва такъв, направете си, а защо и да не се плькнете сами в един златен трон? Тронъте да е в една огромна мраморна зала, с тавани над 2.80 м, по които може да плуват леко напълнели ангелчета с благодарна усмивка, че именно ти си в този трон, висулки на кристалните полилеи да отразяват вълшебна светлина по копринените стени, а един снажен слуга да размахва огромно ветрило от паунските пера над главата ти, а ти...
Ох бе, нещо се отнесох. Нищо де, казват, че мечтите се сбъдват. За да се сбъднат, ние трябва да сме готови и когато му дойде времето, можем да кажем: "Дааа, добреее, ще се нанеса у вас, само да си взема трона!"




А сега да започнем подготовката. ;)

  Не знам при вас, но вкъщи винаги се намира някоя и друга вафла. В случая съм използвала от мъничките, които наредих една върху друга, измазах с малко крем, който имах за тортата, за която е и трона, но вие може да използвате течен шоколод или просто масло. Идеята е да е нещо, коетоне разтопява фондана. Това едва ли ще се хрупа от някого, така че ги ползваме само за равна и стабилна основа. Покриваме с фондан от всички страни.

Изрежете от картон основа за облегалката и я покрийте и нея с фондан. Да не забравите и картона да го намажете леко с крем , масло или течен шоколад, иначе фондана няма как да залепне към него и ще се свлече.
Залепете гръбчето към основата. Знаете, че отделните части от фондан се залепват едно към друго посредством леко навлажняване на местата на съединението с четка.

Направете от фондан такива трапецовидни детайли, залепете за страните и подпрете с подръчни материали за да се втвърди и заеме нужната форма.







Украсете вашия трон с нужната декорация. Не се чудете на моите тенджери-тигани, тронът беше предназначен за юбилей на главен готвач на един хотел, който освен, че е главен, е и единствен мъж в колектива и с право би могъл да се нарече крал в кралството си, след като целия екип е решил да му подари торта. :)
Не се чудете и на различните цветове, така или иначе тронът ще се боядиса, затова не си правех труда да си правя еднакъв цвят, а използвах наличните.
Боядисайте трона в златно. Само златно и никакво друго. За крал ли е трона или за лукова глава?!

След като боядисате, време е да направим меки възглавнички за нежните ни ръце и още по-нежното... ммм... седалище. да го назовем. :D
Изрежете правоъгълничета от фондан, нека да не са много тънки, нали се разбрахме да са меки. С подходящ инструмент с много лек натиск за да не се скъса, направете "вафлички" отгоре. Наредете възглавничките на определените за тях места.











И воала. тронът е готов, само да има подходящо място за него. :)








А сега да ви представя и краля, който е заел почетното място уважаван от поданиците си. :)




Pin It

3 коментара:

  1. Ани, направила си истински уникат! Много красив трон! Гледам го ....и не мога да му се нагледам! Наистина имаш кулинарен талант и фантазия! Много е красив! Комплимент!
    Желая ти много коледно настроение и ...весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Албенка, за толкова чудесни думи, които оставяш при мен! :)
    Весели празници! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Като в приказка е! Подравления!

    ОтговорИзтриване